Benzine grasmaaier

De benzine grasmaaier is de meest krachtige grasmaaier onder de soorten grasmaaiers. De benzine grasmaaier biedt een alternatief voor de handgrasmaaier en de elektrische grasmaaier. Een benzine grasmaaier kent evenals een elektrische grasmaaier een geautomatiseerde voortbeweging. Dit in tegenstelling tot de handgrasmaaier waar door menselijke inspanningen de grasmaaier wordt voortbewogen. Bij de benzine grasmaaier bewegen de maaimessen snel waardoor het gras in het maaidek wordt gemaaid. Kleinere modellen van de benzine grasmaaier vragen nog krachtsinspanningen van de bestuurder doordat de handgrasmaaier manueel wordt voortbewogen. De meer omvangrijke benzine grasmaaiers hebben slechts besturing nodig, waarbij de aandrijving geautomatiseerd is. Bij de aanschaf speelt met name het kaliber van de motor een rol. Hierbij staat de benzine grasmaaier van Honda algemeen het beste aangeschreven.

Het belangrijskte voordeel van de benzine grasmaaiers is hun bewegingsvrijheid. Elektrische grasmaaiers hebben vaak een snoer, maar daar heeft de benzine grasmaaier geen last van. De benzine grasmaaier is voorzien van een robuuste motor, die moeiteloos door oneffenheden in het gras maait. De benzine grasmaaier heeft geen elektriciteit nodig en kan daardoor direct en overal worden gebruikt. Ideaal voor grotere gazons waarbij ook het bereik en de arbeidsintensiteit een grote rol spelen.

De benzine grasmaaier kent echter ook een aantal nadelen. Een benzine grasmaaier kent een hogere initiele aanschafprijs, maar bij grotere gazons betaald dit zich terug in tijdsbesparing. Benzine grasmaaier maken doorgaans meer geluid, dat gepaard gaat met de krachtige tweetaktmotor. Een viertaktmotor kan echter al een groot gedeelte van het harde geluid beperken. Een ander nadeel is het onderhoud van de benzine grasmaaier. De benzine grasmaaier heeft meer onderhoud nodig, dan een handgrasmaaier en een elektrische grasmaaier. Een benzine grasmaaier is beduidend zwaarder en minder wendbaar dan de andere type grasmaaiers. Bovendien is de benzine grasmaaier belastender voor het milieu dan de milieuvriendelijke handgrasmaaier. Een benzine grasmaaier kan echter voor uw situatie veel raadzamer zijn.


Benzine Grasmaaier