Merken grasmaaiers

Er bestaan tientallen merken grasmaaiers. Vaak zijn dit fabrikanten die meerdere soorten tuinartikelen produceren waaronder grasmaaiers. Tussen de merken grasmaaiers bestaan echter heel wat verschillen. Zo zijn er merken grasmaaiers, die zich onderscheiden door de nieuwste technologie, de mooiste vormgeving of juist door milieuvriendelijke producten. Opvallend is dat de meeste merken grasmaaiers afkomstig zijn uit de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en andere landen uit West-Europa.

Zo zijn de imposant uitziende grasmaaiers van John Deere afkomstig uit de Verenigde Staten evenals de Toro grasmaaiers. De Japanners laten zich echter ook horen met diverse merken grasmaaiers. Yanmar Grasmaaiers bijvoorbeeld, het Japans bedrijf, dat aanzien geniet vanwege haar krachtige diesel en benzine grasmaaiers. Japanse Iseki grasmaaiers hebben een reputatie dat ze innovatief zijn, zoals het paradepaardje; de Iseki SF 300 met vierwielaandrijving en diverse multifunctionele toepassingen. Het laatste Japanse grasmaaier merk is veruit de bekendste: Honda grasmaaiers. Honda staat natuurlijk voor veel meer dan grasmaaiers alleen. Vrijwel ieder product van Honda is voorzien van de nieuwste technologie en voldoet aan de strengste milieueisen.

In Europa hebben de Gianni Ferrari grasmaaiers een goede naam en staan ze bekend als een exclusief grasmaaier merk. Stiga grasmaaiers en Husqvarna grasmaaiers vertegenwoordigen Zweden op de markt van grasmaaiers. Stiga is in Europa een grote speler op het gebied van tuingereedschap en Husqvarna is het oudste, bekende grasmaaier merk van Europa.

Duitsland kent talloze bedrijven die zich bezig houden met de productie van (tuin) machines. Deze fabrikanten hebben gemeen dat ze ‘Duitse kwaliteit’ leveren. Een kwalificatie waar Duitsers trots op zijn, omdat het internationaal erkenning krijgt voor kwalitatief goede producten van Duitse bodem. Duitse grasmaaier merken zijn Viking grasmaaiers, dat tot het moederbedrijf Stihl behoort en Sabo grasmaaier, die een grasmaaierlijn hebben voor hobbyisten en een grasmaaierlijn voor professionals. Twee andere Duitse grasmaaier merken zijn Gardena grasmaaiers, die bekend staat om de kooimesmaaiers en Wolf grasmaaiers, die in 2008 met haar innovatieve Hybrid Power grasmaaier een speciale onderscheiding in de wacht sleepte.

De keuze tussen de merken grasmaaiers hangt van veel factoren af. Wees u er van bewust dat de keuze voor een bepaald merk grasmaaier erg persoonlijk is. Het hangt bijvoorbeeld van uw fysieke omstandigheden af, de eigenschappen van uw tuin, de prijs van de grasmaaier en uiteraard van uw persoonlijke voorkeur.