Elektrische grasmaaier

De elektrische grasmaaier is een moderne grasmaaier onder de soorten grasmaaiers. De elektrische grasmaaier bestaat al tientallen jaren en is in die zin de opvolger van de handgrasmaaier, die uiteraard geŽvolueerd is, maar in de basis al eeuwen zorgt voor kort gemaaide gazons. Een elektrische grasmaaier kent een geautomatiseerde voortbeweging, waardoor het niet zwaar is om met een elektrische grasmaaier het gazon te maaien. De elektrische grasmaaier, moet zoals de naam al zegt, gevoed worden met stroom. Bij oudere modellen van de elektrische grasmaaier zie je nog regelmatig een snoer, dat de elektrische grasmaaier in zijn wendbaarheid en bereik belemmerd.

Tegenwoordig worden de meeste elektrische grasmaaier voorzien van een accu waardoor dit geen nadelen meer met zich meebrengt. De benzine grasmaaier wordt ter plekke voorzien van een energiebron, waardoor de benzine grasmaaier deze beperking niet kent. Houd dus altijd rekening met een eventueel snoer voordat u een elektrische grasmaaier aanschaft. De elektrische grasmaaier biedt als voordelen dat het weinig fysieke arbeid van de gebruiker eist, het een efficiŽnte grasmaaier is in vergelijking met een handgrasmaaier en dat de elektrische grasmaaier in verhouding met een benzine grasmaaier een stuk milieuvriendelijker is, aangezien er geen uitstoot is van afvalstoffen. De elektrische grasmaaier biedt vooral uitkomst bij grotere gazons en voor hoveniers. Hoveniers bevinden zich fysiek in niet optimale houdingen. Een handgrasmaaier kan dan erg belastend zijn, terwijl de elektrische grasmaaier weinig inspanningen vergt.

De elektrische grasmaaier heeft vaak meerdere standen om het gras te maaien. Dit is met name handig wanneer u rekening houdt met de seizoenen waarin u maait. Ieder seizoen vraagt namelijk andere normen voor het onderhoud van het gazon. De elektrische grasmaaier heeft daarnaast als groot pluspunt dat het weinig ruimte in neemt in vergelijking met een zitmaaier. Doordat de elektrische grasmaaier op een accu of het elektrisch netwerk wordt gevoed maakt de elektrische grasmaaier maar zeer beperkt geluid. Vaak is de kap om de messen van de elektrische grasmaaier ook veilig te verwijderen (indien de elektrische grasmaaier niet meer in verbinding staat met het elektrisch netwerk en de elektrische grasmaaier is uitgeschakeld!) waardoor het onderhoud van de elektrische grasmaaier vaak een fluitje van een cent is. De elektrische grasmaaier is een zeer populaire grasmaaier waar steeds meer tuinliefhebbers gebruik van maken.


Elektrische Grasmaaier