Zitmaaier merken

Wereldwijd zijn er tientallen producenten van zitmaaiers. De zitmaaier merken komen uit alle uithoeken van de wereld. Populaire merken zijn onder ander het Amerikaanse John Deere, maar ook het Zweedse Husqvarna en Stiga zijn bekende zitmaaier merken.

De gazonmaaier: mooie grasmaaiers en zitmaaiers

John Deere zitmaaier

John Deere Zitmaaier

John Deere is een zitmaaier merk dat zich profileert als een klasse apart. De verschillende zitmaaiers van John Deere zijn allen uitgerust met gietstalen vooras, gelagerde wielen, metalen spatborden en rotsvaste slijtbussen in de besturing.
De X 100 series van John Deere zijn verkrijgbaar vanaf prijzen rond € 3500. De X 300 serie van de John Deere zitmaaiers zijn gelijk aan de X 100 serie, maar meer geraffineerdere motoren, de ondersteuning bij de besturing is beter evenals de geavanceerde maaidekken die het grasmaaien nog eenvoudiger maken. De X 300 serie zitmaaier van John Deere is doorgaans vanaf € 4500 verkrijgbaar.
De X 500 en X 700 serie van John Deere zijn nog krachtiger dan de andere series en zijn ideaal voor de grootste oppervlakten. De prijzen van deze series beginnen vanaf € 6500.

Husqvarna zitmaaier

Husqvarna Zitmaaier

Husqvarna is een Zweeds zitmaaier en grasmaaier merk. De Husqvarna zitmaaiers hebben gemeen dat het maaidek aan de voorzijde is bevestigd, wat het grasmaaien vereenvoudigd. Daarnaast hebben de Husqvarna zitmaaiers een kleine draaicirkel wat de bewegingsvrijheid ten goede komt. Husqvarna heeft haar zitmaaiers uitgerust met een boxframe ontwerp van 3 mm dik staal. Het frame is bovendien gepoedercoat voor corrosiebestendigheid.
Laat u niet verwarren met de term zitmaaier; Husqvarna noemt haar serie zitmaaiers "Riders". Het instapmodel van Husqvarna, de Rider 111B5, kost € 2500. Het paradepaartje van Husqvarna is de Rider 15Ts AWD uitgerust met de twee cylinder Kawasaki OHV motor en stuurbekrachtiging . Dit zeer populaire model is doorgaans te koop vanaf € 7300. Bij alle modellen van de Husqvarna zitmaaier staan ergonomie en rendement centraal.

Stiga zitmaaier

Stiga Zitmaaier

Stiga is een Scandinavisch zitmaaier en grasmaaier merk. Stiga noemt haar zitmaaier serie "frontmaaier". Het maaidek van de Stiga zitmaaier bevindt zich aan de voorzijde zodat u overal direct goed bij kunt. Stiga heeft verschillende zitmaaier modellen, waarvan de Primo het instapmodel is. De achterwielbesturing maakt de Stiga Primo zeer wendbaar. De Stiga Primo is verkrijgbaar vanaf € 1700. Voor een kleine portemonnee met veel wensen een ideaal zitmaaier model.
De Stiga Villa en de Stiga Park (Pro) vormen het midden segment van de zitmaaier serie van Stiga. Met diverse accessoires zijn ze nog verder uit te breiden voor meer comfort en maaigemak. De Stiga Titan, uitgerust met vierwielaandrijving, hydraulische bediening, stuurbekrachtiging en combi prof maaidekken is het pronkstuk van de Stiga zitmaaier serie.

Een overzicht van de bekendste zitmaaier merken


CraftsmanHondaHusquvarnaIsekiJohn Deere
 
 
    
MtdStigaToroVikingCastelgarden