Artikelen over de hovenierssector

Naast de vele informatie over grasmaaiers worden regelematig artikelen gepubliceerd op Grasmaaiers.net. Grasmaaiers is het meest gebruikte tuingereedschap onder particulieren. Voor hoveniers geldt dit in mindere mate. Hoveniers bieden particulieren graag de helpende hand. Zij hebben de kennis en vakmanschap om verder te gaan waar veel particulieren, al dan niet bewust, geremd worden door hun beperkingen. De relatie tussen hoveniers en particulieren is een interessante die continu in ontwikkeling is. Hoveniers krijgen, langzaam aan, steeds meerd de credits voor hun werkzaamheden. Bovendien wordt de stap naar de hovenier door tal van redenen steeds kleiner. Het percentage particulieren, dat daadwerkelijk een hovenier in de arm neemt is nog steeds erg laag (1 op de 10).

In het onderzoek Imago van de Hovenier is een enquête gehouden onder Nederlanders en hun mening over de hovenierssector. Hierin komt naar voren dat Nederlanders respect hebben voor de werkzaamheden van de hoveniers. Echter valt ook op te maken dat in het platteland de hovenier meer aanzien geniet, dan in stedelijke gedeeltes van Nederland, waar de achterdocht een stuk groter is.

In het artikel Veiligheid in de tuin leest u vooral welke ongelukken zich vaak voordoen en welke tuingereedschappen hierbij betrokken zijn. Tot slot leest u waarom Grasmaaiers.net aanraad de expertise van een hovenier in de arm te nemen.

Verkopers willen graag zo snel mogelijk van hun woning af, maar verplaatsen zich daarbij onvoldoende in de schoenen van woningzoekenden. Dat de waarde van uw tuin de waarde van uw wonig kan verhogen is iets waar bijna niemand bij stil staat. Woningzoekenden zoeken vaak het huis van hun dromen en daarbij hoort natuurlijk een representatieve weergave van wat het huis en de omgeving te bieden heeft. In het artikel Tuin van invloed op waarde huis leest u over de invloed die uw tuin kan hebben op de waarde van uw huis. Investeren in uw tuin, terwijl u uw huis te koop heeft staan, kan zeer rendabel zijn!

Terrasoverkappingen